ARGUVAN HALKININ İRADESİNE İPOTEK

Bilindiği gibi Malatya Büyükşehir olunca 2014 Mart yapılacak yerel seçimle de Arguvan köyler de Belediye Başkanlığı için oy kullanacak. Belediye sınırlarının genişlemesi ve yerel yönetimlerin yetkilerinin genişletilecek olması başkanlık cazibesini artırıyor. Durum böyle olunca Belediye Başkanlığına aday olmak isteyenlerin işi de pek kolay değil. Farklı çalışma yöntemleriyle adaylar şimdiden işe başlamış durumdalar. Bazıları sesli sesiz adaylığını açıklarken farklı yöntemler tercih edenlerde oldu. 

İstanbul da bulunan Arguvan Eğitim Vakfı ve Arguvan köy dernekleri yaptıkları çeşitli toplantılarla Arguvan Belediye Başkanlığına uygun bir isim üzerinde anlaştılar. Anlaşmalarını aynı zamanda dernekleri adına imza koymayı da ihmal etmediler. Arguvan Köyleri ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Kızıldaş önümüzde ki seçimle de Arguvan Belediyesine Başkan adayı olarak onayladılar. 25 Dernekten Yoncalı (Brik) Derneğinin imzalamadığı tutanağa Gökağaç Köyü Dernek Başkanı Muharrem Arduç'da çekimser kalarak dernek yönetimin görüştükten  sonra  karar vereceğini belirtti , daha önce bu anlaşmaya imza koyan Doydum Dernek Başkanı Muammer Yılmazda tutanaktan imzasını geri çekerek tarafsız olmayı seçti. Muammer Yılmaz "Biz İstanbul da yaşıyoruz. Gönül isterdi ki Vakıf Başkanımız İstanbul da herhangi bir bölgede aday olsaydı her türlü desteği sunsaydık. Köyümüzde yaşayan insanların iradesine karışmayı uygun görmüyoruz" deyip duruşunu sergiledi. Yani Muammer Yılmaz ben Arguvan da yaşayan insanın iradesine ipotek koymayı kabul etmiyorum deme cesareti gösteren tek başkan oldu.

Arguvan Köyleri ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Kızıldaş bu imza töreninden sonra "Madem ki arkadaşlar beni bu göreve uygun gördüler ben de ellimden geleni yapacağım. Arguvan Belediye Başkanlığına adayım" deyip adaylığını açıklamış oldu.

Arguvan Vakıf ve İstanbul Köy Dernekleri aldıkları bu kararla Arguvan Belediye Başkanlık sorununu da bir nebze çözmüş oldular. Kime oy vereceğiz bilmeyen seçmenin kuşkusuna kapılmaya gerek kalmadı. İstanbul yaşayan herkesin uzak yakın bir akrabası var. Açacak telefonu "Alo biz Arguvan için bir belediye başkan aday belirledik size sadece oy vermek düşecek" demesi yeterli olacak. Arguvan ve köylerinde yaşayan insanlarda "Oh be bu sorunda çözüldü artık. Samanın ve mazotun çok pahalı olması hayvanların para etmemesi önemi yok" deyip rahat uyuyabilecek. Zaten Arguvanın her sorununa çözümü bulun İstanbul Derneklerinin bu kararına karşı çıkacak birileri çıkarsa "Vatan Haini" olmayı göze almak zorunda.
 
Sizi bilmem ama ben ilk vatan haini olmayı göze alarak Arguvan da yaşayan insanların iradesine ipotek koymayı kabul etmeyerek bu mantığa karşı çıkıyorum. Bölgede yaşayan bölgenin sorunlarını yakından bilen bir Arguvanlı yok ki İstanbul da Arguvanlılar sizi kime oy vereceğinize karar verecek iradeyi kendisinde görebiliyor. Demokrasi böyle bir şey de galiba bizim haberimiz mi  yok. İstanbul Dernekleri şunu yapsalar anlarım. Nüfusunu Arguvan a kaldırıp destekledikleri adaya oy verseler tamam. Yaşamadıkları bir yerin kaderini belirlemekte hakları olmasa da biz bu hoşgörüyü sizler için esirgemeyiz. Nede olsa kısa bir zaman tatilini geçirmek için her yıl Arguvana geliyor olması bu anlayışı destekliyor.  Ama ben İstanbul da bir aday göstereceğim sizlerde buna oy vereceksiniz mantığı halkın iradesine konulmuş ipotekten başka bir şey değildir. Arguvan halkı yoksul ve çilekeş olsa da iradesine konan ipotek anlayışına boyun eğeceğini  söylemeye gerek var mı bilmiyorum. Bunu Arguvan da yaşayanlara insanlara sormakta fayda var.
 
Mutlak ki farklı adaylar olacaktır. Arguvan için hayırlı olanın kazanması dileğimdir. Bu konu daha çok tartışılacak. Şimdiden adayların halkın iradesine saygı duyarak aday olmalarını tavsiye edelim. Arguvan da yaşayan insanların iradesine ipotek koyarak dışardan gazel okuyarak Arguvan Türkülerine yapılan bir kötülük olarak tarihe geçmekte var bu anlayışın sonunda. Şimdilik hayırlısı deyelim köprülerin altında suyun akışına bakalım. Daha çok sular akacak köprülerin altında...
 
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner40

banner45

banner57

banner39

banner44

banner56