Arguvan’da Sevgi Kazanacak - Muharrem Temiz Yazısı

2014 yılından itibaren Arguvan CHP belediye başkanı olarak görev yapan Sn. Mehmet Kızıldaş 7 Şubat 2024 Çarşamba günü Arguvan’da bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Arguvan’da Sevgi Kazanacak - Muharrem Temiz Yazısı

Kızldaş'ın Basın Açıklamasına 

2014 yılından itibaren Arguvan CHP belediye başkanı olarak görev yapan Sn. Mehmet Kızıldaş 7 Şubat 2024 Çarşamba günü Arguvan’da bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Arguvan Arguvan olalı hiç bu kadar kin, nefret ve öfke dolu bir üslupla basın açıklamasına maruz kalmamıştır. Basın açıklamasını izlerken AKP siyasetinin kin, nefret ve öfke dolu ayrıştırıcı dilinin, kendi içimize nasıl sirayet ettiğine üzülerek tanık oldum.

CHP belediye başkanı Sn. Mehmet Kızıldaş yeniden aday gösterilmediği için,kendi adaylığını (bilinmeyen bir partiden) açıklamasından ziyade CHP genel başkanı Sn. Özgür Özel’e,Malatya Milletvekili Sn. Veli Ağbaba’ya, CHP genel merkezine ve CHP Malatya il örgütüne olan kinini,nefretini ve öfkesini dile getirmiş oldu.Bu üslubun Arguvan ve Arguvanlılarda hiç bir karşılığının olamayacağını bile bile..

Arguvan, bir çok medeniyete beşik olmuş kadim bir kültüre ve inanca sahip olup, Hünkar Hacı Bektaşi Veli’nin “İncinsen de İncinme” anlayışının yaşatıldığı,farklı etnik kimliklerin,farklı inançların,farklı düşüncelerin,farklı renklerin binlerce yıldır barış,kardeşlik,sevgi ve hoşgörü içerisinde yaşadığı ,dünyaya örnek bir coğrafyadır.Hiç bir zaman barış,kardeşlik,hoşgörü ve sevgi dilini kaybetmemiştir.

Arguvan’ın bu özelliğini çok çok iyi bildiğini tahmin ettiğim ve konuşmalarında bu özelliği sık sık dile getiren, geçmişte Arguvan ve Köyleri Eğitim-Kültür Vakfı başkanlığı yapmış, daha sonraları 2014 yılında Sn. Veli Ağbaba desteğiyle  CHP den Arguvan belediye başkanı seçilmiş, bununla da kalmamış Sn. Veli Ağbaba’nın ilişkileri sonucunda İstanbul Ataşehir ilçesi ile kardeş belediye olmuş,daha sonra 2019 yılında gene Sn.Veli Ağbaba’nın ısrarlı bir şekilde desteklemesi ve aday göstermesi  sonucunda tekrar seçilmiş bir başkana, böyle bir basın açıklaması hiç yakışmadı.Bu üslubun ,biz Arguvan’lılara çok çok uzak bir üslup olduğunu, en iyi Sn. Kızıldaş’ın bilmesi gerekir.

Evet, Arguvan’a belediye başkanı yapıldığınız 2014 den günümüze kadar olan hizmetleriniz ortada. Kimse inkar etmiyor,etmesin de.

Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfındaki başkanlık döneminiz bir tarafa, Belediye başkanı olarak Arguvan’a hizmet etmediniz değil, Arguvan’a güzel şeyler yapmak geçmişteki belediye başkanlarımıza olduğu gibi sizede nasip oldu.Hatta sizin sahip olduğunuz imkanlar geçmiş belediye başkanlarımızda yoktu.Sizin en büyük şansınız Sn.Veli Ağbaba’nın Milletvekili olması,Arguvan’a özel bakması ve size her türlü maddi manevi destek vermesiydi desem abartmış olmam. Bunu her zaman dile getirip takdir ediyoruz. Kazın ayağının öyle olmadığı, Madalyonun öbür yüzünün olduğu,Sezar’ın hakkını Sezar’a vermemiz gerektiği de bir gerçek.

Sn. Veli Ağbaba olmasaydı, Ataşehir ilçesinin kardeş belediye olması için uğraş vermeseydi, kısacası Sn. Veli Ağbaba ’nın her zaman maddi manevi büyük desteğini almasaydınız, Arguvan’a bir çivi çakma şansınız olurmuydu? Bu günkü hizmetlerinizin ne kadarını gerçekleştire bilirdiniz diye sormak gerekir.

Şimdi ne olduda kin,nefret ve öfke dolu bir üslup içerisinde etrafa cümleler sarfedip kendinizi ve Arguvan’ı yoruyorsunuz? Böyle bir süreçte kime,kimlere fayda sağlar? Aday gösterilseydiniz bugünkü üslup içinde olup alanlarda yuh yuh mu çektirecektiniz ?
Demokrasilerde taraf olmak doğal olduğu gibi, demokrasiye inanmak ve saygı duymak gerekmez mi ?

Siz kurultayda taraf olabilirsiniz,öyleydiniz zaten.Bu hakkı kimse sizden alamaz ve sorgulayamaz ancak,bu taraflılık size, karşınızdakine hakaret hakkı veremez,vermemeli.

Size yakışan,
Bir insan olarak Ülkemizin bulunduğu böyle bir süreçte,
Bir Arguvan’lı olarak,
Hele hele Barış,kardeşlik,sevgi ve hoşgörü rüzgarının estiği Arguvan gibi bir ilçenin CHP li belediye başkanı olarak,
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde başta CHP den aday gösterilen Ersoy EREN ve diğer adayların elini sıkmak,tebrik etmek ve demokrasiye inanmaktır.
Arguvan’lılar bu kadar kin,nefret ve öfke diline layık olmadığı gibi,bu dili kullananlarada asla pirim vermeyeceğini en iyi siz bilirsiniz.
Dileğim odurki ;
Kin, nefret ve öfke tohumlarının Arguvan coğrafyasına ekilmesine siz sebep olmayasınız.
Unutmayın;
"Öfke ile kalkan, zarar ile otururmuş”
Muharrem TEMİZ

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2024, 07:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner40

banner45

banner57

banner39

banner44

banner56