Bugünlerde Arguvan’a bir belediye başkanlığa adaylığı almış başını gidiyor.

Aşağıda ki yazı bir gurbetçinin kaleminden ve yüreğinden kopmuş. Tüm yorumu okuyuculara bırakarak olduğu gibi köşemde yayınlıyorum.


Sayın Arguvanlılar

Bugünlerde Arguvan’a bir belediye başkanlığa adaylığı almış başını gidiyor.

Hizmet taliplileri çok ! Hizmetler bilindiği gibi çeşitlidir. Şahsına hizmet, hakka hizmet, halka hizmet vs yıllardır çeşitli nedenlerle büyük kentlere göç etmiş bazı Arguvanlı şahıslar bulundukları bölgelerde etkin  siyaset veya hizmet yapacaklarına kapitalizmin verdiği oburluk kültürü ile inadına Arguvan’da hizmet vermek istiyorlar bu yaşadıkları bölgelerdeki  siyasi başarısızlıklardan mıdır yoksa Arguvan’a hizmet sevdası mıdır  ne yazık ki bilinmiyor.

 Garip olan şudur ki köylerin  yolunu zor bulanlar  bugünlerde  ise hizmet olunca metropol yaşantılarını bir kenara bırakıp  illa da hizmet edeceğim diyen fedakar adaylara kim ne diyebilir ki. Yapsa, yapsa ancak sen yaparsın, halkın sana ihtiyacı var diyenlere ne demek gerekir bilmiyorum. Arguvan’ın sorunları bilenler bu güne kadar halkın hangi sorununa çözüm üretmek için ne yaptılar.

Ancak köylünün  ürünü tarlada mı  kalmış  kısın yolumu kapalı hayvanların yemi mi yok, kayısı elde  ,elma dalda mi kalmış, cambazlar, sahtekarlar  köylüyü mü dolandırmış hizmet sevdalıların  haberi olmaz.  Önemli olan hizmet köylüye kime oy vermesi konusunda akil vermek hatta baskı yapmak. Bir hizmet kimin umurunda yıllarca oranın çilesini çekmiş,  köylüyle  her derdinde yanında bitmiş  her türlü fedakârlığı yapmış  yerli adaylar yok saymak hangi aklın karıdır.  yıllardır köylünün ürünü hiç pahasına satın alindi simdi hatır gönül veya küçük vaatlerle oy satın almaya ve aldatmaya çalışanlar unutmayın o köylerde yasayanların maddi manevi değerleri sizlerinkilere  hiç benzemez. Sohbet ,para peşinde koşsalardı  bugün o köylerde doğal hayat dışında INSAN kalmazdı

Onların asil ihtiyacı hak ettikleri  SAYGI ve SEVGİ

Bırakın kimi başkan görmek istiyorlarsa ona oy versinler

 Uzun yıllar    İstanbul’da serbest çalışan  gurbetçi  bir Arguvanlı olarak buradan bakınca böyle görebiliyorum.

 Bunun sebebi biz gurbetçi Arguvanlarda olduğu kadar  bizlerden habersiz olan ilçe kurum yöneticileri ve inandırıcı projeleri olmayan varsa bile kapımızı çalmayanlardır.

İlçemiz kurulduğu günden beri ilgisizlik ve kaderine mahkûm bir halde sahipsiz bir ilçe konumundadır

Ülkemizde birçok köy  belde, belde  ilçe, ilçeler  il olurken  ilçemiz köy konumuna indirgenmiştir

Geçmişte ayni dönemde 3 milletvekili  çıkarmış olan ilçemiz devrimci geleneği, türküleri  ve şarkılarıyla ün yapmış olmanın dışında adeta unutulmuştur

Burada geçmişte görev almış kişi ve kurumların

Büyük ihmal sorumluluk ve yetersizlikleri  olsa gerek

Bu bir  kader değildir bu gidişata dur demenin zamanı  çoktan gelmiştir ve geçmektedir.

Oy hesabı yapılmadan kişisel hesaplardan  uzak etnik kimliği ,inanç farklılığı zenginlik olan  yeni bir zihniyete   ihtiyaç vardır,  güçlünün merkezden  tayin ettiği memur değil halkın iradesini yansıtan ve halkların gücüne inanan gurbete gitmiş Arguvanlıyı yeni bir ruh ve katılımcılığı ile Arguvan sorununa ortak eden TEMSİLİ değil KATİLİMCİ DEMOKRASİYİ uygulayacak  kadrolara  ihtiyaç vardır.

Bunu yaparken belediye başkan  adayların geçmişleri elbette çok ama çok önemlidir

Yaptıkları yapacaklarının teminatı olmalı  yetkin çalışkan ufku geniş halkla bütünleşebilen, sorunlari ve çözümlerini iyi  bilen basta Arguvanlının ihtiyacı olan yeşil cevre, konut, küçük sanayi sitesi, hastane, otel ve benzeri alt yapı, üst yapı sorununu çözüm üretebilen şahıslar aranmalı. Yine türküleri şarkıları çalıp söyleyelim ancak öncelikle istihdam yaratılmalı köyler boşaltılmasını yerinde projeler uygulanmalı  iç turizme önem verilmeli  yerli üretilen gıda doğrudan tüketiciyle buluşturulmalı büyük şehirlerde gıda dağıtım zinciri açılmalı hatta bölge ziyaretçi ile çekim merkezi haline getirilmeli nasıl mi onu da belediye başkan adayları uygulanabilir  projelerini anlatsın ve nasıl gerçekleştirileceğini  inandırıcı bir çalışma ile halka indirgesin.

Yerel seçimlerin yapılacağı 30  Mart 2014 belediye başkanı ve kadrosunun seçimine yönelik Ankara merkezden tayin değil, sadece ekonomik olarak güçlü olduğu için değil, kimliğinden veya inancından dolayı değil gerçekten hizmet edecek halkla bütünleşecek Arguvanlıların büyük desteğini alacak ve ilçenin yoksul kaderini değiştirecek başkan adayı  ve yönetimi önyargısız desteklenmelidir 

Saygılarımla 

Arguvanlı gurbetçi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner40

banner45

banner57

banner39

banner44

banner56