SES SANATÇISI İBRAHİM ALTUN İLE SÖYLEYİŞİ



Ben: Siz yeterince tanınan bir simasınız hiç tanımayanlar için İbrahim ALTUN kimdir?

İbrahim ALTUN: Elbette tanımayanlar olacaktır. Öncelikle hoş geldiniz teşekkür ediyorum. Malatya Arguvan’layım. Annem Yazıhan Karacalı 1992 Arguvan’ın Asar köyünde doğdum.  Arguvan topraklarda yoğrulmuş bir genç olarak Malatya da yaşıyorum ve yine müzikle sanatla yaşamaya devam ediyorum.

Ben: Müziğe merakınız kaç yaşında başladınız? Hangi sanatçılardan etkilendiniz?
İbrahim ALTUN: Müziğe merak kaç yaşında başladı derken Arguvan toprağından doğuştan gelen bir şey. Ne zaman dersen, şöyle cevap vereyim kendimi bildiğimde başladı, gözüme açtığımda izim evde bağlama çalınıyordu. Arguvan türküleriyle başladım, birazda geç başladım bağlamaya ortaokul son sınıfta öğrendim. Her sanatçının etkilendiği büyükleri vardır ben en çok Turan İPÇİROĞLU, Abbas EKİCİ, Hacı ENGÜZEL ve Ali KIZILTUĞ dan etkilendim.

Ben: Söz ve müzikleri size ait parçalarınız var, bunları ne zaman yazmaya başladınız?
İbrahim ALTUN: Aileden gelen bir yazma geleneği var ilk eserleri lise birde yazmaya başladım. Tamamen lisede bağlamayla tanıştıktan sonra yazmaya devam ettim.

Ben: Sanatçıların ilham kaynağı ve esin kaynakları vardır siz en çok neden esinlendiniz?
İbrahim ALTUN: Şu an sizden bile esinleniyorum. O geniş bir soru oldu. %50 kendi yaşadıklarımdan esinleniyorum diğer %50de empati kurarak yaşanmış olaylardan esinleniyorum.

Ben: Son CD “Arguvan a nasıl gideyim, yüreğime dert oldur” yeterince ilgi gördü mü?
İbrahim ALTUN: Öncelikle halkımıza çok teşekkür ediyorum. Öncelikle biz bunu pandemi döneminde yaptık. Bu şartlara rağmen yok sattık diyebiliriz. Kriz dönemine rağmen bu konuda destek olanlara çok teşekkür ediyorum.

Ben: Aysel ERCAN la nasıl tanıştınız kısaca anlatır mısınız?
İbrahim ALTUN: Aslında yıllar önceye dayanır ta ki düğün organizasyonu bende olan bir düğüne kadar. Düğünde sahnede tanıştık kendisine dedim ki yıllardır sizinle tanışmak istiyordum. Rabbim bizi böylece buluşturarak değerli bir dostluk edinmemizi sağladı. O günden sonra ailece görüşmeye başladık.

Ben: TV programlarınız hakkında ne söylemek istersiniz?
İbrahim ALTUN: TV programı için izleyicilerime çok teşekkür ediyorum. Malatya’nın en çok izlenen müzik programı oldu şu tarihe kadar 9 yılını doldurdu gerekli ilgiden memnunuz. Malatya halkı sağ olsun bizi yalnız bırakmadı.

Ben: Arguvan kültürüne yeterince katkıda bulunuyorsunuz. Yerel yönetimlerden beklenen desteği alabildiğinizi söyleyebilir misiniz?
İbrahim ALTUN: Yerel yönetim derken Arguvan için cevap vereyim. Hiç görmedim biliyor musunuz? İlk defa olumsuz cevap veriyorum. Ama bir gün görmek ister misin tabi ki görmek isteriz. Maddi olarak değil manevi olarak. Hamd olsun herkesin yiyecek ekmeği içecek suyu vardır. İlgi en büyük destektir. Sanatım adına ve sanatçı adına yorum yapıyorum. Bu gün ayın 27 si bu gün için konuşuyorum. Birçok sanatçı arkadaşımın da ilgi gördüğüne inanmıyorum.

Ben: Her sanatçının bir hedefi vardır. Bundan sonraki hedefiniz nedir?
İbrahim ALTUN: Bu zamana kadar olan hedefleri başardığıma inanıyorum. Müzik merkezi, sanat merkezi ve stüdyo program emek verdik karşılığını gördük. Bundan sonraki hedefimiz müzik şirketimizle beraber yola devam etmek daha büyük hizmetler üreterek, yeni projelere imza atmak. Hep beraber bu yolda büyümeye devam edeceğiz.

Ben: Yeni nesil genç kuşakla iletişim konusunda bir zorluk yaşıyor musunuz? Yeni kuşağa vermek istediğiniz mesaj var mı?
İbrahim ALTUN: Özlerini unutmasınlar türküleri unutmasınlar. Zamanı istediğiniz gibi kullansınlar bizim gençler biraz unutkan. Umarım daha fazla unutkan olmazlar özlerine ve sözlerine sahip çıkarak değerlerini sahiplensinler.

Ben: Arguvan’ın bir türkü pınarı olduğunu biliyoruz. Bu pınar yavaş yavaş kurumaya mı başlıyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz?
İbrahim ALTUN: Maalesef öyle Abbas EKİCİ, Hacı ENGÜZEL ve Çobaniler gitti. Hepsi de yeterli ilgiyi görmedi. Yerel yönetim benim diyor. Ben yoksam sen yoksun ben varsam sen varsın. Bak Rıza Bey geldi. Rıza Bey burada olduğu için buradayız. Siz olmasınız biz burada yokuz. Gerekli destek olmasa herkes kendi derdine düşüyor. Ta ki kara toprakla kucaklaşıncaya kadar.

Ben: Son olarak izleyicilere ve okuyuculara son bir mesajınız var mı?
İbrahim ALTUN: İzleyicilere son mesajım büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpüyorum hepiniz sevgilerimi iletiyorum. Bizi unutmasınlar demek istemiyorum. Zaten unutmadıklarına inanıyorum. Dualarıyla maddi ve manevi destekleriyle yanımızda olduklarına inancım tamdır. Bu desteğin devam etmesini bekliyoruz.

Ben: Bu güzel sohbetiniz için çok teşekkürler.

Rıza Parlak  27.03.2021

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner40

banner45

banner57

banner39

banner44

banner56