Arguvanlılar doğasını korumaya kararlı olduğunu bir kez daha gösterdi

Arguvan ilçe merkezi ve diğer mahallerde toplanan köylüler ve sivil toplum örgütleri Yeşilyurt Avcılar derneğinin yaptıklarını kabul etmediklerini doğayı korumaya kararlı olduklarını belirttiler.

Arguvan’da geçtiğimiz hafta köylülerin Malatya’dan yaklaşık 80-100 kişilik grupla gelip sözde avcılık faaliyeti adı altında köylüleri darp etmişti. Arguvan’da avcıların köylüleri darp etmesi ve artan avcılık faaliyetleri 01.01.2023 Pazar günü protesto edildi. Arguvan ilçe merkezi ve diğer mahallelerde toplanan köylüler ve sivil toplum örgütleri Yeşilyurt Avcılar derneğinin yaptıklarını kabul etmediklerini doğayı korumaya kararlı olduklarını belirttiler.

Arguvanlılar yıllardır doğanın korunması için gayret sarf ediyor, mücadele içinde yer alanlar hedef gösteriliyor, gösterilmeyede devam ediliyor.  

01.01.2023 Pazar günü Ermişli ve Koyuncu (Gürge) mahallerinde Arguvan Doğal Hayatı Koruma Dernek Başkanı, Arguvan Belediye Başkanı ve Malçep (Malatya Çevre Platformu) açıklamalarını videoda izleyebilirsiniz.

www.arguvanhaber.com /Ersoy Eren

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2023, 10:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner40

banner45

banner57

banner39

banner44

banner56