CEM EVLERİNE DEDE BABA YETİŞTİRECEK LİSENİN İNŞAATI YÜKSELMEYE BAŞLADI

Temeli atıldıktan sonra bazı alevi derneklerinden kısa açıklamalar olmuş, daha sonraki geçen bir yıllık sürede okul ile ilgili ses seda yok. Alevilerin hiçbir talepleri yerine getirilmeden, Alevi kimliği tanınmadan devlet kendi dede ve babasını yetiştirecek.  

CEM EVLERİNE DEDE BABA YETİŞTİRECEK LİSENİN İNŞAATI YÜKSELMEYE BAŞLADI
Temeli atıldıktan sonra bazı alevi derneklerinden kısa açıklamalar olmuş, daha sonraki geçen bir yıllık sürede okul ile ilgili ses seda yok.
Cem evlerine Dede, Baba yetiştirecek Hacı Bektaş-ı Veli Lisesi’nin inşaatı yükselmeye başladı. Temeli atıldıktan sonra bazı alevi derneklerinden kısa açıklamalar olmuş, daha sonraki geçen bir yıllık sürede okul ile ilgili Alevi dernekler ve vakıflarından ses seda yok.

KURUM ADI: İSTANBUL VALİLİĞİ YATIRIM İZLEME VE KOORDİNASYON BAŞKANLIĞI
İŞİNADI: HACIBEKTAŞ-I VELİ İNANÇ ÖNDERLERİ LİSESİ YAPIM İŞİ

İstanbul Halkalı Atakent 1. Etapta, 14 Mart 2015 Cumartesi günü temeli atılan, Türkiye’de bir ilk olan Hacı Bektaş-ı Veli Lisesi’nin inşaatı yükselmeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Dost Eli Yardım Eğitim ve Kültür Vakfı işbirliğinde, özel statülü proje olarak hayata geçirilmesi planlanan okulda verilecek eğitimlerle Alevi – Bektaşi inancının ve ibadetinin öğrenilmesi ve uygulanması, Cem evlerine Dede, Baba yetiştirilmesi amaçlanıyor. Okulda 300 öğrencinin yatılı olarak eğitim göreceği açıklanmıştı.Okulun temeli atıldıktan sonra bazı alevi dernekleri kısmen eleştiri yapmalarına rağmen daha sonraki geçen yaklaşık bir yıllık süreçte konu ile ilgili hiçbir açıklamaları veya girişimleri kamuoyuna yansımadı.

Dosteli Yardım Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sakine Tükek, “Proje sırasında Alevi derneklerine danıştınız mı?” sorusuna, bütün Alevi derneklerini temel atma törenine çağırdıkları ve hepsiyle iletişim hâlinde oldukları cevabını vermişti.

Alevilerin hiçbir talepleri yerine getirilmeden, Alevi kimliği tanınmadan devlet, kendi dede ve babasını yetiştirecek.
 

www.arguvanhaber.com






Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 10:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner40

banner45

banner57

banner39

banner44

banner56